Gjennomfør fiktivt test-løp "på bordet" på forhånd. God erfaring med det de siste to årene.
Gjennomfør testløp/oppsett med samme ruter/nettverkstadresser som skal brukes på løpet. Opplevde i år at alle klienter hang når de prøvde å koble seg til server (öppna tävling). Hjalp ikke å "kille" prosess eller reinstallere. Ble løst ved å endre nettverket til å ha samme subnett og samme ip-adresse på server som det opprinnelige nettverket hadde.
Check-enhet: husk å slette tidligere innhold før løpsdagen. Ha regime for at alle skal lese av på check-enheter. Les inn alle check-enheter før man setter "Sett ei aktiverad til ei start". Test innlesing fra to check-enheter på testløpet før løpet.
Lag beskrivelse av hvordan bytte klasse (husk å bytte bane i tillegg til klasse). Gjøres i høyre del av skjermbildet "Ändra uppgifter för deltagare".
Mye arbeid med startnummer, bør gjøres enklere neste år. Bare ha faste nummer som skrives ut i god tid på forhånd?
Tenk gjennom hvilke klasser som skal hvilke startbåser på forhånd. Pass spesielt på ikke-jaktstartklasser.
God regel: Spre starten over samme tidsrom som start i direkteløyper.
Mannskap: To på mål (+evt. måldommer etappe 2), 1-2 på resultatoppheng, 2 på direktanmälan (3 hvis to PC'er) og bør være to i selve sekretariatet (kun en i år). Speaker bør ha en dedikert person som følger med på PC for radio, forvarsel og målgang og informerer/viser de viktigste hendelsene.
Online-resultater: Prøv å få tak i usb-modem som virker med ROC-enhetene. Det virker med mobil, men kronglete og større strømforbruk siden power-bank gir strøm til både ROC-enhet og mobil.
Vurder bruk av de to SRR-enhetene som online check-enheter på start sammen med en liten bærbar PC som bare står passivt og registrer der (eller ROC). Da vet vi hvem som har startet og ikke i samme øyeblikk som starten stenger. Bruk av dem som online mål-enheter gir ikke mye merverdi for speaker.
Problemet med å laste opp resultatene fra dag 2 skyldes at det ikke var satt sluttdato på løpet i Eventor. Husk å sjekke dette neste år.
Hobbyprosjekt før løp i 2019: Lag program som beregner god fordeling av starttider på jaktstart, kriterier:
Innenfor hver løype skal bedre klasser starte før svakere klasser (f.eks. basert på km-tid dagen før)
Ingen klasser med samme førstepost skal ha samme starttidspunkt for klassen. Hvis mulig utvid dette til å gjelde samtlige starttidspunkt på løperne (innenfor margin på f.eks. 10 sekunder)
Jevn belastning på startbord (reduser maks antall pr. minutt)
Noen klasser skal kunne defineres fast, f.eks. "speakerklasser" som man ønsker å spre, og så skal programmet spre de andre starttidspunktene.
Direktepåmelding
Pass på avhuking av "betalt" for de som betaler kontant eller med Vipps eller Swish
Pass på å informere om lagsposer og leiebrikker ved direktepåmelding. Bør også opplyses av speaker.
Får mange spørsmål. Bør ha lest gjennom innbydelse og PM flere ganger, slik at de lett kan svare.
Annet
Noe uklart hva som gjaldt rundt hvilke klasser som skulle ha jaktstart og minuttstart ("feil" i innbydelsen). D/H10 minuttstart, jaktstart fra D/H12.
Husk kartoppslag av alle løyper som skal ha det (ble glemt eller gjort seint på etappe 1). Noe uklart når f.eks. D/H10, U2 osv. får kartet. Startøyeblikket, et minutt før start eller "fritt" på start.
Speaker: Opplys spesielt om det som er spesielt ved vårt løp i forhold til normale løp i Norge og Sverige. Feks. ikke kart i lagspose, men ved oppslag og på start. Lagspose kun til forhåndspåmeldte som har leiebrikker.
Husk nok sikkerhetsnåler! Dette har vi bommet på flere ganger.